Hazafelé kell a védettségi igazolvány, ha Horvátországba utaznánk

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.22 - 05:21

Jó hír érkezett a nyaralók számára, ugyanis kiderült, hogy védettségi igazolvány a Horvátországba történő nyaralás esetén csak akkor kell, amikor hazatérünk.

Annak ellenére, hogy a horvátok eltörölték a védettségi kártya használatát a beutazásnál, a hatóságok azt javasolják, hogy ha lehetőségünk van, regisztráljunk a horvát konzulátus honlapján, ha déli szomszédainknál nyaralnánk.

Az ATV Híradó megkereste a magyar konzuli szolgálatot az elérhető zöld számukon, hogy megtudják, kérhetik-e a védettségi kártyákat a határon is.

“Nem kell tehát magyar állampolgár június 17-e óta azaz tegnap előtt óta gyakorlatilag, egy érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel beutazhat, semmire nincs szükség, semmit nem kell igazolni, a védettségi igazolvány az azért kell, mert amikor visszajön Magyarországra, akkor ellenőrzik” – írták válaszukban.

Akinél nincs védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája, az rosszul járhat hazatérés során, ugyanis a magyar határon való átlépést követően 10 napos kötelező karanténba kell vonulnia.