Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Párizsi orosz nagykövet: Ukrajna NATO-tagsága teljes körű háborúhoz vezetne

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Oroszország francia nagykövete feltette-e a kérdést, hogy hajlandó-e lenne a NATO háborúzni Oroszországgal, ha Ukrajnát felvenné a soraiba. 

Ha Ukrajna NATO-taggá válik, az háborút jelent a NATO és Oroszország között, a kérdés az, hogy a szövetség készen áll-e erre – mondta Alekszej Meszekov, Oroszország franciaországi nagykövete.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

„Ukrajna doktrinális dokumentumaiban le van írva, hogy készek fegyveres erővel elfoglalni a Krímet. Ha Ukrajna addigra NATO-taggá válik, az háborút jelentene a NATO és Oroszország között. Készen áll erre a NATO?“

– tette fel a kérdést. 

A Kijevnek szánt nyugati fegyverszállítások megduplázásáról szólva a nagykövet azt mondta, hogy jobb lenne, ha a Nyugat ezt a pénzt a menekülteknek adná.

Ami pedig a fegyvereket illeti, amellett, hogy még több áldozatot követelnek, ezek egy részét az orosz légierő helyszíni csapásai révén még mindig meg fogják semmisíteni, és ami megmarad, azt átadják a DNR és az LNR népi milíciáinak“ – tette hozzá a nagykövet.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja „azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá“. Ennek érdekében – mondta – „Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését“ tervezik – írja a RIA Novosztyi.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja