Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Ukrajna eddig közel 1700 légitámadást hajtott végre az orosz hadsereg ellen

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. július 2-án közreadott képen rakétát lő ki egy orosz Szu-25-ös harci gép egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Koós Alexandra

2022. július 13. - 14:18

A tisztviselő szerint az ukrán pilóták továbbra is légi támogatást nyújtanak a szárazföldi csapatoknak, amelyhez Su-25-ös támadógépeket és Su-24M bombázókat alkalmaznak.

Az Ukrainska Pravda online újság katonai tisztviselőkre hivatkozva közölte, miszerint az ukrán légierő közel 1700 támadást hajtott végre az orosz hadsereg ellen azóta, hogy február 24-én kitört a háború.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője kijelentette, hogy az ukrán pilótáknak sikerült leküzdeniük az „ideiglenes megszállók” által alkalmazott erős légvédelmi rendszereket, emellett továbbra is légi támogatást nyújtanak a szárazföldi csapatoknak.

Elmondása szerint ehhez Su-25-ös támadógépeket és Su-24M bombázókat alkalmaznak, amelyeket Ukrajna déli és keleti régióban vetnek be – derül ki a The Guardian beszámolójából.

Az invázió kezdetétől mintegy 1700 csoportos légitámadást hajtottak végre az orosz erők állásai, raktárai, felszerelései és katonái ellen a frontvonalon, annak ellenére, hogy a megszállók nagyszámú légvédelmi rendszert összpontosítottak az ideiglenesen elfoglalt területeken.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.