Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Van, ahol már 4000 forintba kerül egy lángos a Balatonon

Miután megnézték a parti büfék, fagylaltozók árait, többen is hangoztatni kezdték, hogy a Balaton idén is drága lesz.

...svg content...Fotó: MTI/Kallos Bea
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, ha nem is hivatalosan, de elkezdődött a balatoni szezon, a jó idő miatt több étterem, cukrászda és vendéglátóhely is kinyitott. Korábbi információk alapján a tavalyi árakhoz képest idén mintegy 8-10%-os drágulásra lehet számítani, amit egyes helyeken már most beépítettek az árakba. Balatonfüreden például egy sima lángosért 1000 forintot is elkérhetnek.

Arról, mennyibe kerül a lecsó, a gyrostál vagy épp a hekk, ebben a cikkben számoltunk be részletesen. Most pedig az ATV arról ír, hogy van, ahol már 4000 forintos lángos is létezik. Igaz, ez elég speciális, egészen pontosan tonhalas – jegyzik meg. A stáb a tó nyugati partja közelében nézett körül, ahol egy gombóc fagyi hatszáz, egy sima lángos pedig ezer forint fölötti áron kapható. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

De ezer forint feletti fagylaltárakkal is találkoztak, bár azt nem részletezték, pontosan hol. Egy lángossütő pedig arról nyilatkozott, már emeltek tavalyhoz képest, és remélik, idén már nem kell az árakhoz nyúlni. „Márciusban nyitottunk, akkor egy százast emeltünk a lángos árainkon, a kürtőskalács árak az idén még maradnak” – magyarázta.

„A reményeink szerint idén jó szezonunk lesz” – jegyezte meg. Egy gyenesdiási fagyizónak a tulajdonosa pedig arról beszélt, hogy a fagyi árát ők is kénytelenek voltak a költségeikhez igazítani. „Elindulunk az ötszáz forinttól egészen 750-ig, sőt van olyan, ahol ezer forint” – magyarázta a fagylaltozó tulaja, hozzátéve, hogy a drágulás hátterében az energiaár és az alapanyagárak állnak.

De arról is beszámoltunk, hogy egy igazi különlegesség nyerte el a 2024-es Balaton fagyija címet: mint kiderült, a Balatoni mámor nevet viselő fagylalt a balatongyöröki Promenád Kávéházban készült. Illetve a tavalyi, nagy sikert arató sajtos-tejfölös lángosos fagyi után most a Balatoni hekk fantázianevű nem volt túl népszerű.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.