Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Új légvédelmi rendszereket kap Kijev

Irpiny, 2022. augusztus 31. Orosz támadásokban megsérült lakóházak az ukrán fõváros, Kijev közelében fekvõ Irpinyben 2022. augusztus 31-én. Irpinyt és a Kijevi terület északi részén fekvõ más településeket a háború elején, februárban és márciusban érték heves orosz tüzérségi támadások, amikor az orosz hadsereg megpróbálta elérni az ukrán fõvárost. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Bense Róbert

2022. október 29. - 17:17

Abban bíznak az ukrán fővárosban, hogy az új rendszerek megakadályozzák a további támadásokat.

Kijevet ugyanis hetek óta célzott orosz légicsapások érik, ami miatt az elektromos infrastruktúra komoly károkat szenvedett, emiatt pedig időszakos áramkimaradások vannak az ukrán fővárosban.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere elmondta, hogy új légvédelmi berendezések érkeztek Kijevbe, ezáltal „biztonságosabb lesz az égbolt”. Abban bízik, hogy a jövőben már nem lesz több dróntámadás – írja a Sky News.

A fővárosban és a környező régióban az elmúlt napokban ütemezett áramkimaradások voltak, melyeket rendszeresítenek a közeljövőben. Klicsko kiemelte, hogy Kijev elektromos hálózata „vészhelyzeti üzemmódban” van.

Az áramellátást akár 50%-kal is csökkenthetik, hogy kíméljék a hálózatot a további károsodástól. Volodimir Zelenszkij korábban arra kérte Ukrajna lakosságát, hogy lehetőség szerint spóroljanak az árammal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.