Pogacar merevítővel készül versenyezni a Tour de France-on

Fotó: Az összetettben vezető sárga mezét viselő és a legjobb hegymeneti versenyzőnek járó pöttyös mezt is birtokló Jonas Vingegaard, a Jumbo-Visma dán versenyzője (j) és a legjobb fiatal fehér mezét viselő Tadej Pogacar, az UAE-Team Emirates szlovén versenyzője a 109. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 21., a párizsi La Defence Arena és a Champs-Elysées közötti 116 kilométeres szakaszán 2022. július 24-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Pogacar sérülése nem fog helyrejönni a Tour de France-ig, ami miatt merevítővel versenyez.

Sérült csuklója a Tour de France kezdetéig nem gyógyul meg teljesen, ezért merevítővel versenyez majd a francia országúti körversenyen Tadej Pogacar. A 24 éves bringás elárulta, „egy kicsit hülye” volt, mert „nem engedelmeskedett az orvos utasításainak”, amikor idő előtt újra nyeregbe szállt, de hozzátette, most már egyre jobban tudja mozgatni a csuklóját, amely áprilisban a Liege-Bastogne-Liege egynapos klasszikus versenyen tört el.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

„Műanyag merevítővel tekerek, amelyet le és fel tudok venni. Több különböző merevítőm van, egy a normál élethez, egy a kerékpározáshoz” – fogalmazott a szlovén versenyző. „A Touron talán még szükségem lesz egy puha merevítőre a csukló körül. Remélem, addigra meglesz az a mobilitása a csuklómnak, hogy ki tudjak állni a nyeregből a sprintekhez”.

Pogacar jelenleg a spanyolországi Sierra Nevadában edz, és úgy áll majd rajthoz a világ legrangosabb viadalán, hogy előtte csupán a szlovén bajnokságon versenyez két napot. „Általában nagyon szeretek versenyezni a fontos erőpróbák előtt. De a Tour de France 21 szakaszból áll, és néha jó egy kicsit frissebbnek lenni” – mondta Pogacar, aki saját bevallása szerint az elmúlt négy hétben nem tudott országúton edzeni. Pogacar 2020-ban és 2021-ben megnyerte a francia körversenyt, de tavaly a dán Jonas Vingegaard nagy küzdelemben letaszította a trónról. Az idei Tour július elsején rajtol.

(MTI)