Toroczkai: hogyan is jöhetne közénk Gyurcsány személyes baráti társaságából bárki?

Toroczkai László, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Nagy Noel

2022. május 14. - 05:43

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője és elnöke is megszólalt a Jobbikot beárnyékoló nemi erőszak botrányról.

Toroczkai szerint egyáltalán nem meglepő, hogy egymás élettársának megerőszakolásáig jutottak a Jobbikban – idézte az ATV. Mint fogalmazott, természetesen nem várják a most kilépő jobbikosokat, ugyanis:

„Hogyan is jöhetne közénk Gyurcsány Ferenc személyes baráti társaságából bárki?”

Toroczkai egyébként kijelentette, amennyiben a Vona Gábor lemondása utáni, 2018-as tisztújításon nem a mérsékeltebb Sneider Tamást, hanem őt választják, akkor a párt infrastruktúrájával és a COVID-témával megnyerték volna a mostani választást.

A Mi Hazánk első embere beszélt a küszöbön álló gazdasági válság elkerüléséről is, elmondása szerint az élelmiszerválságra az egyetlen megoldás az önellátást, amelynek része, hogy állami beavatkozással kell újjápíteni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Jelezte, hogy a párt a következő napokban törvénycsomagot fog benyújtani a válsággal és az árstopokkal kapcsolatban, véleménye szerint az árstop olyan, mintha „vizet vinnénk a tengerbe”, magyarán egyáltalán nem hatékony.

Toroczkai elmondta, a törvénycsomagban azt fogják javasolni, hogy kizárólag olyanok kezében legyen föld, akik megművelik, valamint az építőanyagokhoz hasonló módon be kell tiltani, hogy a fel nem dolgozott élelmiszeralapanyagot külföldre vigyék.

A Mi Hazánk álláspontja szerint állami beruházás formájában 700 élelmiszer-feldolgozó üzemet kell építeni, minden megyében a helyi adottságoknak megfelelően, az állam pedig vásárolja fel a közös tulajdonban lévő, meg nem művelt földeket és ossza fel azok között, akik meg is akarnák művelni.