Több millió forintot csalt ki egy gyanútlan nyugdíjasból a hódmezővásárhelyi bűnöző

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 11. - 16:01

Egészen pontosan ötmillió forinttal károsított meg a bűnöző egy 80 évnél idősebb asszonyt.

A megalapozott gyanú szerint ezidáig ismeretlen személy 2021. december 20. napján kora este felhívta az idős hódmezővásárhelyi asszonyt. Neki valótlanul azt állítottam, hogy a sértett unokája közlekedési balesetet szenvedett, melyben megsérült egy külföldi gyermek is – írta az ugyeszseg.hu.

A telefonáló közölte azt is, hogy ha nem ad át 7 millió forintot egy rövidesen jelentkező férfinak, akkor az unokáját le fogják tartóztatni. Amikor a telefonáló alig egy óra elteltével felhívta és közölte, hogy a férfi ott áll a háza előtt, akkor sz asszony egy nylon zacskóba 4,8 millió forintot tett, amit szigetelő szalaggal lezárt. Ezt követően a telefonban megadott, álnéven bemutatkozó gyanúsított átvette a sértettől a pénzt, majd a helyszínről távozott. A sértettnek okozott kár nem térült meg.

A bűncselekmény elhárítására vagy felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra elrendelésére. A férfival szemben hasonló jellegű cselekmények miatt több nyomozás is folyamatban van.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a tegnapi napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.