Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Timmermans: három embert próbáló télre kell felkészíteni Európát 

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 20. - 18:42

Az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke borús jövőt vizionál, miután Európa teljesen ki akarja iktatni az orosz gázt. 

Frans Timmermansnak, úgy tűnik, nem probléma, ha Európa megöli önmagát, remélve, hogy ezzel Oroszországot is tönkreteszi. Ezt pedig el is mondta a Szabad Európának adott interjújában. 

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Kijelentette ugyanis, hogy fel kell készíteni az európai társadalmakat arra, hogy a következő három tél embert próbáló lesz. Nem is feltétlenül a most következő lesz a legnehezebb, mert hacsak nem köszönt be szibériai hideg, a gáztárolók töltöttségi szintje elegendő kell hogy legyen.

Hozzátette, hogy következő tél azonban a jelenleginél kevesebb orosz gázzal vagy orosz földgáz nélkül már keményebb lehet, és a rákövetkező is, mert szerinte körülbelül ennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy az energiaválság előtt és óta hozott intézkedések érezhető változást hozzanak Európában – írja a lap. 

Timmermans szerint áramkimaradásoktól nem kell tartani az Európai Unióban, akkor, ha a tagállamok összefognak, és nem külön utakon játnak. 

„Nem látom az áramkimaradás veszélyét, ha végrehajtjuk azokat az intézkedéseket, amelyekben a kormányok megállapodtak” – jegyezte meg.

A Brüsszel által javasolt, a piac működését is érintő intézkedésekre (ezeket lásd külön cikkünkben) a politikus szerint azért van szükség, mert „Putyin fegyverként használja az energiapiacokat. (…) Ha az egyik fő gázszállító ezt teszi, akkor már nem beszélhetünk működő piacokról” – indokolta a lapnak, hogy miért indítványozza az Európai Bizottság egy dinamikus árfolyosónak nevezett mechanizmus bevezetését a meghatározó európai gáztőzsdén, hogy határt szabjon az áraknak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.