Terápiás kutyákat alkalmaznak a repülőtéren, hogy segítsék a nyugtalanul repülőket

not image

A T-800-as

2020. január 15. - 12:30

Egy újabb remek kezdeményezés, melyek a főszereplői a kutyák, akik boldogan segítenek azoknak, akik nyugtalanak, idegesek a repülés miatt.

A repülés hosszú évtizedek óta természetes dolog, és noha statisztikailag még mindig a legbiztonságosabb közlekedési forma, rengeteg olyan ember van, aki egyenesen retteg egy ilyen úttól.

Megannyi módszer van az idegesség leküzdésére, amik természetesen nem mindenkire ugyanolyan formában hatnak. Az Egyesült Királyságban most azt találták ki, hogy a repülőtéren terápiás kutyák teljesítsenek szolgálatot, akik ezeknek az embereknek fognak segíteni.

Ha azok közé tartozunk, akik kicsit sem idegeskednek a repülés miatt, fogalmunk sincs, hogy mit érezhet, vagy min mehet át a másik fél. A terápiás kutyák azonban nagyon sokat segíthetnek, akik a Southampton Nemzetközi Repülőtéren teljesítenek szolgálatot, és heti egy alkalommal járőröznek a különböző terminálokon.

Rengeteg vizsgálat, elemzés és kutatás mutatta ki, hogy az emberekre igenis jó hatással vannak a kutyák, nemcsak a jelenlétükkel, hanem már a puszta érintésükkel. Simon Young, a brit repülőtér utasforgalmi irányítója a Metro kérdésére azt mondta, a repülőtéri terápiás kutyák nemcsak az utasok, hanem a személyzet javát is szolgálják. Köztudott, hogy a négylábú barátaink általános boldogságot és jó hangulatot okoznak. Emiatt nagyon örülnek a kezdeményeznek, és boldogan fogadják őket.

Az első repülőtér az Aberdeen volt, ahol az Egyesült Királyságban olyan kutyákat alkalmaznak, akik a szorongásokkal küzdőknek és a rejtett fogyatékkal élőknek segítenek. Tavaly májusban egy 14 kutyából álló személyzetet vettek fel, köztük három goldival, akik a világ legboldogabb állatai közé tartoznak.

Manapság egyre népszerűvé válnak az ehhez hasonló programok, melynek során a kutyákat, és más állatokat is különböző otthonokba, iskolákba, egyetemekre és kórházakba küldenek, ahol segíteni tudnak. A társadalmilag elszigetelten élő, vagy mentális és fizikai betegségben szenvedő emberek számára a terápiás kutyák hatalmas segítséget jelentenek.

Az UNILAD beszámolója szerint a repülőtéri főnökök azt mondják, hogy a kutya jelenléte, és simogatása lassítja az ember szívverését, valamint ezáltal csökkenhet a vérnyomás, ami egy tökéletes gyógymód a repülési szorongással küzdők számára.

Egy újabb ok arra, hogy a kutyákat minden rossztól megvédjük, és küzdjünk az állatkínzás ellen!