Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Fontos módosítást kapott a gyermekvédelmi törvény

A gyermekvédelmi törvény friss módosítása bizonyos esetekben mentesíti az egyházi személyeket a feljelentési kötelezettség alól.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ben Wicks
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A gyermekvédelemről szóló 1997. évi törvény legutóbbi módosítása értelmében az egyházi személyek mentesülnek a feljelentési kötelezettség alól, ha a gyermek elleni bűncselekményekről gyónás során szereznek tudomást.

A törvényjavaslat szerint a gyónási titok részét képező információk nem esnek bele a kötelező jelentési körbe, az egyházi személyek így nem kötelesek ezeket az információkat sem jelenteni, sem a hatóságok előtt ismertetni. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Az indoklás szerint a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése érdekében a bűncselekmények jelzésére vonatkozó kötelezettség elmulasztásának következményét akarják egységesíteni azáltal, hogy a gyónási titokként megtudott információk kivételt képeznek majd, írja az Index.

A törvény értelmében a gyermekkel szembeni szexuális, fizikai bántalmazás vagy elhanyagolás esetén a tudomásszerző személynek három munkanapon belül jelentést kell tennie, kivéve, ha az információ gyónás során került a birtokába.

Kocsis Máté korábban arról beszélt, hogy akár két év börtönbüntetéssel is sújthatók lesznek azok a szakemberek, akik nem jelzik, ha egy gyermek veszélyeztetett helyzetben van.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.