Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Kiszabadították az Adácsnál kisiklott tehervonat mozdonyvezetőjét

Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, ahol egy kamion miatt kisiklott tehervonat miatt kellett azonnal beavatkozniuk a hatóságoknak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Max Fleischmann
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Hétfőn is történt egy hasonló baleset, de annak szerencsére nem volt súlyos sérültje, és a vonat nem siklott ki. Ezúttal sokkal rosszabb a helyzet, mert az Adácsnál vonat elé hajtott kamion miatt lecsúszott a sínpályáról a tehervonat, majd a roncsok közé szorult a mozdonyvezető.

A Katasztrófavédelem azt írja, a Kossuth Lajos utcai vasúti átjáróban történt a súlyos baleset, és időközben feszítővágóval kiszabadították a mozdony vezetőjét. A szerelvény vagonjai viszont sértetlenek maradtak, mialatt mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, ahol mindkét irányban leállították a forgalmat.

A helyszínelés ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. Az utasokat pótlóbuszok szállítják. Egyes pótlóbuszok Vámosgyörk és Füzesabony, illetve Hatvan és Füzesabony között járnak – írja a Mávinform a közleményében.

A Hernád és a Tokaj IC vonatok Hatvan, illetve Füzesabony állomásig közlekednek. Az utasokat vonatpótló autóbusz továbbítja Hatvan-Füzesabony állomások között. A Regionális vonatok utasait Vámosgyörk-Ludas állomások között pótlóbusz szállítja. Vámosgyörkön a Mátra InterRégió vonatokra, Ludas állomáson az Agria InterRégió vonatokra lehet átszállni. A Füzesabony-Vámosgyörk-Füzesabony között közlekedő személyvonatok nem közlekednek.A mai napon kedden a Budapest–Miskolc és vissza viszonylatú InterCity vonatok (Hernád-Zemplén és Tokaj) helyjegyváltása nélkül igénybe vehetők.