Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Már látványra is erős lett az Apple legújabb iPad Pro-ja

Az Apple május 7-én, Let Loose nevű eseményén mutatta be az új iPad Pro szériát, amely évek óta a legnagyobb frissítést hozza az iPadekhez.

...svg content...Fotó: Apple
Smart

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Hónapok óta hallani lehetett már, hogy az Apple új termékek bemutatójára készül, az utóbbi időben pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy a bemutatón új iPad Pro készülékekről lesz szó.

Nem is kellett csalódnia annak, aki a vállalat eseményére kapcsolt, ugyanis megérkeztek az új modellek, amelyek teljesen új processzort, dizájnt és kijelzőt kaptak. Méretből továbbra is kettő van, az iPad Pro 13 és 11 colos változatban is elérhető, mindez ráadásul extra vékony kivitelben. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A kijelzőt OLED technológiával látták el, amely képpontonkénti fényerőszabályzást és jobb kontrasztarányt biztosít, fokozva a tartalmak megtekintésének élményét. A kijelző normál esetben 1000 nit csúcsfényerőt, HDR tartalmak esetén pedig akár 1600 nitet is tud.

Az új kijelzők matt felületűek, és egy Studio Display-nél már látott nano-textúra bevonattal vannak ellátva, ami úgy őrzi meg a képminőséget és a kontrasztot, hogy közben minimálisra csökkenti a tükröződés mértékét.

A 13 colos verzió 5,1 mm-es, a 11 colos pedig 5,3 mm-es vastagsággal kerül a boltok polcaira, mindez pedig azt jelenti, hogy az Apple eddigi legvékonyabb eszközeivel van dolgunk, amelyek ráadásul 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készültek.

Fotó Apple

Érdekesség, hogy az Apple kihagyta az M3 chipet és egyből az M4 processzorral rukkolt elő az új iPad Prókban, hogy vonzóbbá tegye azt a profik és művészek számára is. Maga a teljesítmény állítólag hasonló lesz ahhoz, amit az M2 tud, azonban mindezt már fele energiafelhasználással is eléri, ami az üzemidőre is pozitív hatással lesz.

A 3 nm-es architektúrájú M4 chipnek hála az új iPad Pro egy vékony és könnyű PC teljesítményét nyújtja, miközben energia terén annak csak egynegyedét fogyasztja. A Neural Engine segítségével az MI-feladatok is könnyebben elvégezhetőek, 4K videók esetében a háttér-eltávolítás például már egy egyszerű koppintással megoldható a Final Cut Próban.

Az új iPad Pro kameráját is frissítették, immáron jobb színhűség, javított textúrák és gyenge fényviszonyok mellett is is részletesebb képek jellemzik.

Bemutatkozott az új, 129 dolláros Apple Pencil Pro és a frissített Magic Keyboard billentyűzet is, melyek mind kihasználják az új iPad Pro képességeit. Ha már iPad Pro, a 11 colos modell ára WiFi verzióban 999 dollár lett, a sim-es alapmodellért pedig 1199 dollárt kér a gyártó. A 13 colos iPad Pro indulóára ennél némiképp magasabb lett, a WiFi-s 1299 dollárban, míg a sim-es 1499 dollárban lett meghatározva.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.