Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

...svg content...Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Dortmund hazai pályán teljesítette a küldetését, megnyerte az elődöntő első mérkőzését, mialatt még gólt sem kapott. Miután azonban csak egy gólt szereztek, semmi sem dőlt el, és nagy nyomás mellett kellett játszaniuk Párizsban, ahol Mbappé az utolsó BL-meccsét játszotta a PSG színeiben, mivel hamarosan távozik a klubtól.

A visszavágó előtt a franciák edzője hangsúlyozta, Mbappénak a védekezésből is ki kell vennie a részét, aki Németországban messze nem csúcsformában játszott. Ugyanakkor nem lehetett kérdés, hogy helyet kap a kezdőben, és rögtön a Dortmund kapuja felé vette az irányt, igyekezett minél hamarabb betalálni. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Az első félidő ugyan hozott pár helyzetet, gólt nem, ami csak a Dortmund malmára hajtotta a vizet. Sőt, a legnagyobb helyzet a németek neve mellé került az első 45 percben, amikor egy veszélyes PSG-kísérletből a Dortmund egészen a franciák kapujáig gyalogolt, majd Donnarumma klasszis módon hárította a lövést.

Négy kapufát is lőtt a PSG

Rögtön a második félidő elején a PSG került komoly helyzetbe, de a kapufa kisegítette a vendégeket. Ebben a kírásban már sokadszorra lőtt kapufát a francia alakulat, akik röviddel a ziccer után óriási bajba kerültek, ugyanis a Dortmund egy ajándék szögletből betalált. Senki nem figyelt a 35 éves veterán védő Hummelsre, aki köszönte a lehetőséget, és a hálóba bólintott, amivel szinte már a döntőben érezhették magukat.

A PSG-t mintha elátkozták volna, a 61. percben Mendes lőtt távolról egy óriási kapufát, senki nem akart hinni a szemeinek. Ne feledjük, az első mérkőzésen is volt két kapufájuk, ami igencsak hatással volt a párharcra. Pár perccel ezután Dembelé kis híján büntetőt hozott össze egy látványos szóló végén, centiken múlt, hogy tizenegyest rúgjanak a hazaiak, akik nem egy nagyobb helyzetet hagytak ki.

A 77. percben ismét Hummels volt a gólszerző egy szögletet követő kavarodás után, de a találat nem volt érvényes, lesen állt a védő. A 87. percre is jutott egy kapufa, Mbappé a felső lécet találta el, de abból sem született gól, akárcsak az utána következőből, ami Vitinha nevéhez fűződött.

A PSG kihagyott helyzetei (30+) megbosszulták magukat, amivel a Dortmund jutott be elsőként a döntőbe. Szerda estére is jut egy elődöntő a Bajnokok Ligájában, aminek ideje alatt a Real Madrid látja vendégül a Bayern Münchent a drámai müncheni 2-2-es döntetlen után a spanyol fővárosban.