Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Precíz elfogás: videón a TEK közös akciója a fejvadászokkal Babócsáról

TÉMÁK:
#Somogy megye #tek
Fotó: YouTube/PoliceHungary
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A KR NNI fejvadászai a TEK segítségével csaptak le Babócsán, melynek ideje alatt fegyvereket is találtak az osztrák hatóságok által körzött férfinél.

Egy újabb sikeres akción van túl a TEK, mely a KR NNI fejvadászainak segített egy osztrákok által körözött férfi elfogásában. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályához a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon keresztül az osztrák rendőröktől 2022. szeptember 29-én érkezett jelzés, amiben egy általuk körözött férfi elfogásában a magyar kollégák segítségét kérték – írja a police.hu.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Az információk arról szóltak, hogy a körözés alatt állt személy Somogy megyében tartózkodhat, de a visszajelzésre sokáig nem kellett várnia, miután már aznap este telefonáltak az osztrák hatóságoknak, hogy elkapták a 37 éves L. Kristófot.

Az akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének a segítségét kérték, tekintettel arra, hogy az osztrák rendőröktől olyan tájékoztatást kaptak, hogy a férfi több lőfegyverrel is rendelkezik. A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

A férfi nagyon meglepődött, amikor elfogták Babócsán, ellenállást nem tanúsított. Az átvizsgálás alatt két gáz- és riasztófegyvert találtak nála, majd miután megbilincselték, előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. Kiadatásáról pedig a későbbiekben fog dönteni a bíróság.