Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Kifejezetten drága a téglalakás, mégis nagy rá a kereslet

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 24. - 22:03

Számos előnnyel bírnak az ilyen típusú lakások, amelyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az áremelkedés ellenére sem csökkent a népszerűségük.

A Duna House kiugró négyzetméterár-emelkedést tapasztalt a panellakások terén, de sokan még mindig a hagyományos, téglaépítésű épületek mellett teszik le a voksukat, amelyek továbbra is magas áron kelnek el, mégsem csökken irántuk a kereslet.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: így táncol Rubint Réka (videó)

A tégla természetes alapanyag, amelyet hosszú ideje használnak az építkezéseken, előállítása és felhasználása pedig folyamatosan fejlődik, emellett az előnyei közé tartozik az is, hogy jó hangszigetelő képessége van, amely panelok esetében még kelendőbbé teszi.

Továbbá általános jellemzőnek mondható, hogy a téglalakások nyáron viszonylag hűvösek maradnak, télen pedig megtartják a fűtött lakás melegét, amennyiben korszerű szigetelés és nyílászárók használata mellett döntünk – számolt be a Napi.hu.

Elérhetőség terén sincs gond, ugyanis téglalakásból bőven lehet találni a belvárosban, a külvárosban és az agglomerációban is, az viszont tény, hogy napjaink keresleti ingatlanpiacán szűkülő kínálat és bővülő árak fogadják az érdeklődőket.

Budán és a pesti belvárosi kerületekben átlagosan 950 ezer forint egy négyzetméter, a külvárosban pedig 711 ezer, amely Kelet-Magyarországon 227 ezerre csökken, emellett az ország nyugati részén sem sokkal több, 325 ezer forintért érhető el egy téglalakás négyzetmétere.