Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Takács István szerint nem a döntő volt a legnehezebb

Fotó: Az aranyérmes Takács István a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon 2023. április 22-én. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint Novikov nehezebb falat volt, s bár izgult a döntő előtt, ez mégsem jelentett számára túl nagy problémát.

Takács István óriási sikert aratva az első felnőtt Európa-bajnokságán nyert aranyérmet, ám elmondása szerint nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet, holott azzal a céllal ment ki, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson majd.

Soron kívül Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

A sportal.hu szerint a pontok tekintetében a Szemen Novikov elleni negyeddöntő volt a legszorosabb összecsapása, ugyanakkor adódik a kérdés, hogy az extra nyomás miatt nem volt-e nehezebb a vb-harmadik Ali Cengiz elleni döntő.

„Novikov nehezebb falat volt. Vele két éve összecsaptam már, és akkor ki is kaptam, ezért vissza akartam vágni. Nyilván izgultam a döntő előtt, de nem jelentett akkora problémát”

– nyilatkozta a 23 éves birkózó.

Ha pedig csak a finálé végeredményét nézzük (5–2), azt hihetnénk, hogy Takács sima győzelmet aratott, azonban egy challenge miatti módosítás miatt hamar hátrányba került, ennek ellenére a fiatal sportoló állította, hogy ez nem okozott neki gondot.

„A visszanézésnél már láttam, hogy hátrányba fogok kerülni, ezért tudtam, akciót kell csinálnom állásból. Úgy terveztem, hogy ezt a második menetben húzom meg, és ez be is jött. Így akkora előnyre tettem szert, amit már meg tudtam őrizni a végéig”

– fejtette ki, hozzátéve, hogy ezúttal is édesapjával ünnepelte a sikert, ami rendkívül jó érzés volt számára.