Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Szöuli Halloween: nem voltak megfelelőek a tömegoszlatási intézkedések 

Fotó: EPA/JEON HEON-KYUN
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 1. - 11:46

A rendőrség már a tragédia előtt tudta, hogy veszélyes, hogy ekkora tömeg gyűlt össze, azonban nem megfelelően kezelték az információkat. 

A dél-koreai rendőrség szerint a fővárosban, Szöulban történt halloweeni ünnepség helyszínén a tömegoszlatási intézkedések nem voltak megfelelőek, és új, szigorú biztonsági intézkedéseket ígértek, hogy megakadályozzák, hogy hasonló tragédia ismét megtörténjen.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Yoon Hee-keun országos rendőrfőkapitány azt mondta, hogy „határtalan felelősséget érez a közbiztonságért” a legalább 156 ember halálát okozó baleset miatt – írja az Al Jazeera

A szöuli Itaewon kerületben történt baleset azután történt, hogy a becslések szerint 100 ezer ember vesztette életét, sokan tizen- és huszonévesek, akik a Halloweent ünnepelték a negyedben. 

Hivatalos esemény nem volt, nem volt szervezője ezért sem sem a rendőrség, sem a helyi hatóságok nem irányították aktívan a tömeget. 

Ennek ellenére Yoon szerint „több bejelentés is érkezett a rendőrségre, amelyek a baleset bekövetkezte előtt többször is jelezték, hogy a helyszínen komoly a helyzet”. 

A rendőrség már a baleset bekövetkezése előtt tudta, hogy „nagy tömeg gyűlt össze, ami jelezte a veszélyt”, és elismerte, hogy az információk kezelése „nem volt megfelelő”.

„Mindent megteszek annak érdekében, hogy ilyen tragédia ne ismétlődhessen meg” – mondta Yoon, aki hozzátette, hogy a rendőrség aktívan vizsgálódik, és a jövőben szigorúan fogják venni a hasonló eseteket, hogy ez többet ne ismétlődhessen meg. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.