Szlávik: lehet egy pont, amikor már regisztráció nélkül is elmehetünk oltásra

Fotó: Egy férfit beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 3-án. MTI/Vajda János
not image

Takács Petra

2021.május.4 - 08:40

Szlávik János szerint ez újabb tömegeket mozdíthat meg, mivel még mindig sokan lehetnek, akiket maga a regisztráció tarthat távol az oltásoktól.

Jelenleg azonban kizárólag regisztráció által lehet hozzájutni a koronavírus elleni oltásokhoz, ám mivel egyre nagyobb mennyiség áll rendelkezésre a vakcinákból, változhat a helyzet. Erről beszélt Szlávik a Mokka vendégeként kedd reggel a TV2 stúdiójában.

„Lassan a regisztráltaknak nem lesz olyan nagy jelentősége, hiszen ha nagyon sok oltás áll rendelkezésünkre, akkor lesz egy pont, amikor regisztráció nélkül is el lehet menni oltásra.”

„Ez egy fontos pont lesz, mert akik valamiért a regisztráció ellen ágáltak, ők akkor nyugodtan el tudnak menni az oltásra. Ne felejtsük el, van egy embertömeg, aki nem is tudja, hogy ezt hogy kell csinálni, nem ért hozzá, nem tud senkit megkérni, ezzel nem foglalkozik.”

Szlávik szerint valóban vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem akarják megadni az adataikat a kormányfelületeken, noha annak semmi következménye nincs, csupán annyi, hogy felveszik a regisztráltak listájára.

Most már látja a kormány, hogy van igény a Pfizer oltóanyagára

„Mások pedig úgy gondolják, hogy nem akarják megadni az adatokat egy bizonyos kormányfelületen, úgyhogy én úgy gondolom, hogy ott még mindig lesz egy komoly nyomás, hogy többen el fognak menni, aztán meglátjuk.”