Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Szijjártó Péter: a lengyel határőrök most egész Európát védik

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Takács Petra

2021. november 11. - 21:08

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a lengyel határőrök és rendőrök jelenleg nemcsak Lengyelországot védik, hanem egész Európát is.

Magyarország szolidaritásáról biztosította lengyel kollégáját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és köszönetet mondott neki, amiért a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A miniszter csütörtök kora reggeli Facebook-posztjában tudatta, hogy szerda késő este telefonon egyeztetett lengyel kollegájával, Zbigniew Rauval. Szijjártó Péter – a Türk Nyelvű Államok Tanácsának csúcstalálkozójának helyszínéről, Isztambulból írt – bejegyzésében kitért arra, hogy lengyel kollégája már jól van, felgyógyult, és hétfőn újra egymás mellett ülnek Brüsszelben a Külügyek Tanácsán.

“Ami viszont nem jó hír, hogy továbbra is komoly illegális migrációs nyomás alatt áll Lengyelország keleti határa. Szegény lengyel barátaink most közvetlenül is átélik azt, ami a mi esetünkben gyakorlatilag hat éve folyamatos jelenség, vagyis illegális migránsok fittyet hánynak szabályainkra, törvényeinkre, a szuverenitásunkra és tömegével akarják megsérteni országaink határait” – írta a miniszter.

Hozzátette: “világosan kell beszélni: a határsértés bűncselekmény, az arra való felszólítás is az, az embercsempészetről már nem is beszélve. Magyarország teljes szolidaritásáról biztosítottam lengyel kollégámat, megköszöntem neki azt, hogy a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.”

Macron: Franciaország új atomreaktorokat fog építeni

Szijjártó Péter kiemelte: “a lengyel határőrök ezekben az órákban és napokban nemcsak Lengyelországot, hanem egész Európát védik, mint ahogy a magyar határőrök is hazánk déli határát”.

Szerinte mindazon brüsszeli politikusoknak, akik az elmúlt hat évben migrációpárti álláspontot képviseltek, napirenden tartották a kötelező letelepítési kvótát, és megtagadták a forrásokat a határokat védő országoktól, most el kellene menniük a lengyel-belorusz határra, és “jó mélyen el kellene szégyellniük magukat”.

Forrás: MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.