Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Szétszedi hazája válogatottját az angol sajtó

MTI/EPA/Ronald Wittek

Bense Róbert

2022. június 15. - 17:44

Nem bánnak kesztyűs kézzel Southgate együttesével a brit lapok.

Ízlelgetni kell még, hogy a magyar nemzeti tizenegy oda-vissza befűzte az oktatófilmet a tavalyi EB-döntős angoloknak, bár elszállni egy percre sem szabad, lévén tavaly szeptemberben a VB-selejtezőn sajnos mi is kaptunk egy négyest Angliától. A világbajnokság pedig nem is véletlenül került szóba, hiszen az angol sajtó már egyenesen a katari katasztrófától tart a tegnapi zakó láttán.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Egész oldalas elemzések közül ugyanakkor túl sok még nem látott napvilágot – tudjuk be ezt annak a sokknak, amit átéltek az angol sportújságírók. Az Index által szemlézett The Daily Telegraph összefoglalója viszont éppen elegendő képet fest arról, hogyan áll most a közvélemény Southgate válogatottjához.

„A megaláztatás miatt Gareth Southgate-nek továbbra is keresnie kell a megfelelő formulát a katari világbajnokság előtt. Az angol válogatott kaotikus, szervezetlen, szétzilált és formáját vesztett volt” – írta a The Daily Telegraph.

„Talán a Nemzetek Ligáját sokan nem veszik komolyan, és csak felmagasztalt felkészülési meccseknek tulajdonítják, ugyanakkor ez a meccs zavarba ejtően kínos volt. Az angol játékosok meg sem merték próbálni köszönteni szurkolóikat a lefújás után, miközben letántorogtak a pályáról” – folytatták.

Mindeközben Southgate teljes mértékben magára vállalta a felelősséget a hazai és a budapesti mérkőzés miatt is, a tegnapi vereséget követően így nyilatkozott a kapitány: “Mindkét magyarok elleni meccsen megpróbáltam lehetőséget adni fiatal játékosoknak, de nem sikerült megtalálnom azt az egyensúlyt, amire szükségünk lett volna egy jobb eredményhez. Ez az én döntésem volt, ezért mindkét esetben vállalom a felelősséget.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.