Nemzetek Ligája: több mint kínos vereséget mért Magyarország Angliára, csoportelsők vagyunk

Fotó: A magyar válogatott gólöröme Sallai Roland (b5) gólja után a a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sallai duplájával, Nagy bombagóljával és Gazdag találatával ismét nyerni tudott a magyar válogatott az angolok ellen, akik közel sem „B” csapattal álltak ki.

Az első mérkőzésen a magyar válogatott egy olyan negatív szériát szakított meg a britek ellen, ami alatt generációk nőttek fel. Mondhatni, már itt volt az ideje annak, hogy legyőzzük a briteket, és teljesen megérdemelten vitték véghez az akciójukat.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

Ugyan Olaszország ellen becsúszott egy vereség olasz földön, Németország ellen jött egy bravúros pontszerzés. Ezekkel az eredményekkel a hátunk mögött a csoport második helyén várhattuk a folytatást, amire nem sokan számíthattak, elnézve az ellenfeleket.

Az angolok elleni visszavágón még jobban játszott a magyar válogatott, mint az első mérkőzésen. Dibusz szintén stabil volt, nem lehetett rajta kifogni, még a kapufa is segítette, abszolúte rendben volt a védelem.

A kezdősípszó előtt az angolok azzal vétették észre magukat, hogy fütyültek a magyar himnusz alatt, amire Szijjártó Péter külügyminiszter is reagált. Szerencsére csattanós választ tudtunk adni, méghozzá nem is akármilyen, mert ez nem kellemetlen, hanem egyenesen már kínos volt az angolok számára.

Sallai parádés volt, először a 16., majd a 70. percben talált be, de ezzel még nem volt vége. Nagy úgy gondolta, hogy teker még egy kicsit a hangulaton, és a 80. percben egy bombagóllal 3-0-ra módosította az állást, miközben a 82. percben Stones kiállította magát. Gazdag ugyancsak feliratkozott a góllövők listájára, amivel beállította a 4-0-s végeredményt.

A másik oldalon Németország 5-2-vel küldte haza Olaszországot, de így is Magyarország vezeti a csoportot 7 ponttal a 6 pontos németek előtt, majd jönnek az olaszok 5 egységgel, míg az angolok mindössze 2 pontot gyűjtöttek.