Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Fotó: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. január 17-én. MTI/Komka Péter

Takács Petra

2022. január 17. - 15:30

Nem jó hírek érkeztek, miután az adatok arra mutattak rá, hogy emelkedni kezdett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn internetes oldalán.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben az “országos átlagot tekintve ismét enyhe emelkedést mutat”. A vizsgált városok közül emelkedő tendencia Debrecen, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya és Zalaegerszeg esetében látható, míg Szombathelyen enyhe csökkenés tapasztalható – írták.

Enyhébb tünetekkel és kisebb kórházba kerülési kockázattal jár az omikron-fertőzés

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 13 mintavételi helyen a “mérsékelt”, 9 településen az “emelkedett” kategóriába sorolható.

(MTI)