Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Szabadon engedték Luis Díaz elrabolt édesapját

A játékos édesapját csütörtökön engedték szabadon és adták át az ENSZ és a katolikus egyház képviselőinek a kolumbiai Valleduparban.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Ricardo Maldonado Rozo
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagyon sokak által várt jó hírről számolt be a CNN: a kolumbiai gerillacsoport által a múlt hónapban elrabolt liverpooli futballsztár, Luis Díaz édesapját csütörtökön szabadon engedték és átadták az ENSZ és a katolikus egyház képviselőinek a kolumbiai Valleduparban.

A játékos édesapjának szabadon engedéséről a kolumbiai püspöki konferencia számolt be egy, az X-en közzétett bejegyzésben:

„Hálát adunk Istennek Luis Díaz úr kiszabadulásáért! Már vele van Mons. Francisco Ceballos, Riohacha püspöke és Mons. Héctor Henao, az egyház-állam kapcsolatokért felelős küldött, akik megalakították a humanitárius bizottságot, melynek feladata, hogy megkönnyítse a szabadon bocsátását.”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Luis Manuel Díazt és feleségét, Cilenis Marulandát október 28-án rabolták el a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) motoros fegyveresei egy benzinkútnál Barrancasban, a család észak-kolumbiai szülővárosában.

Lius Díaz édesanyját még aznap sikerült kiszabadítani, s bár sajtóértesülések akkor arról szóltak, hogy az édesapját is kiszabadították, ez valójában csak ma, csütörtökön történt meg, miután nagyszabású rendőrségi és katonai keresőakció indult az emberrablás nyomán.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Díaz vasárnap pályára lépett és gólt is szerzett a Liverpoolnak, majd a Luton Town elleni Premier League-mérkőzés után apja szabadon bocsátásáért könyörgött egy nyilatkozatban.

A kolumbiai kormány békedelegációja és az ELN egyaránt üdvözölte a labdarúgó apjának szabadon bocsátását; a küldöttség pedig csütörtöki nyilatkozatában köszönetet mondott a rendőrségnek és a hadseregnek, valamint az ENSZ kolumbiai missziójának és a püspöki konferenciának az idősebb Díaz szabadon bocsátásában nyújtott segítségükért.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.