Súlyos gyilkossági kísérlet történt egy budapesti pszichiátrián

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.május.11 - 15:36

Női betegtársára támadt egy fővárosi pszichiátrián kezelt férfi – a sértett szerencsére túlélte az incidenst, és könnyebb sérüléseket szenvedett.

Súlyos támadás történt vasárnap este az egyik budapesti elmegyógyintézetben. A Blikk magazin értesülései szerint egy beteg támadt rá egy másikra, és az eset során akár ki is olthatta volna az életét.

A gyanúsított letartóztatását a rendőri intézkedések után már kérte is a Fővárosi Főügyészség, akik a következőképpen kommentálták az esetet:

“A rendelkezésre álló adatok alapján, 2021. május 9-én egy budapesti kórház pszichiátriai részlegén egy ott kezelt férfi támadt rá egy női betegtársára, a megalapozott gyanú szerint minden előzmény nélkül bántalmazta. A sértett könnyebben sérült, az elkövetés eszköze, módja, a támadott testtájék és egyéb körülmények alapján azonban a gyanúsított cselekménye emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.”

Mindezeken felül indítványozták a férfi előzetes letartóztatását, és ha a bíróság ezt elrendeli, akkor a gyanúsított az előzetese idejére az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerülhet.