Súlyos buszbaleset történt Ausztriában, egy nő meghalt, többen megsérültek

Fotó: Unsplash A kép illusztráció!
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jármű lesodródott az útról, nekicsapódott a szalagkorlátnak és felborult.

A helyi hatóságok közlése szerint hajnali 5 óra körül súlyos buszbaleset történt az ausztriai Karintiában, amelynek következtében egy ember életét vesztette, mindemellett többen megsérültek – szúrta ki az Origo a Kurier beszámolóját.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Kifejtették, a Bécsből Triesztbe tartó emeletes buszon 40 utas (akik több országból, például Szlovéniából, Olaszországból, Németországból és Ukrajnából érkeztek) és két ukrán állampolgárságú sofőr tartózkodott.

Hozzátették, az incidens a St. Veit an der Glan körzetben található Micheldorf környékén történt, miután a jármű lesodródott az útról, nekicsapódott a szalagkorlátnak és felborult. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint 20 ember sebesült meg, egyikük (egy 25 éves német nő) súlyosan.

Továbbá megerősítésre került, hogy a halálos áldozat egy 19 éves felső-ausztriai nő. Illetve közölték, hogy a könnyebb sérülést szenvedett utasokat a Friesach Kórházba szállították, míg a súlyos sérültet a klagenfurti klinikára.

A portál értesülései szerint a helyszíni vizsgálatok még nem zárultak le, de a buszvezetőket már kihallgatták, a velük szemben alkalmazott alkoholteszt pedig negatív eredményt produkált. Hozzátették, a Vöröskereszt krízisbeavatkozó csoportja a helyszínen van és segítséget nyújt a balesetben érintetteknek.