Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Új szerződést kínálna a Barca legendájának, de nem Messiről van szó

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 1. - 11:36

Ezúttal nem Messiről van szó, akinek a megtartása továbbra is a legfontosabb cél a katalán klubnál, és valószínűleg sikerrel fognak járni.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke nem unatkozik, és a visszatérése óta szinte minden egyes nap azon kell dolgoznia, hogy a csapatnál egyensúlyba kerüljenek a dolgok, pénzügyi és csapatszinten is. Ehhez újabb igazolásokra van szükség, illetve meg kell tartaniuk a legfontosabb és legnagyobb játékosaikat.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Sergio Busquets igazi legendaként fog visszavonulni, de ez még odébb van, hiszen ebben a hónapban lesz 33 esztendős, tehát lehet hátra még pár jó éve. 2005 és 2007 között a Barcelona akadémiáján nevelkedett, így testközelből figyelhette Xavi, Iniesta és Messi játékát, akik hatalmas legendákká nőtték ki magukat.

Szép csendben Busquets is az egyik legfontosabb láncszemmé vált, aki 2008 óta játszik az első csapat színeiben, és már több mint 400 mérkőzése van. Profiként eddig sehol máshol nem lépett pályára, leszámítva a válogatottat.

A Fichajes cikkében arról ír, hogy Xavi Campos a Catalunya Radio Tot Costa című műsorában azt mondta, a Barcelona azt fontolgatja, hogy egy újabb két szezonra szóló szerződést kínál a játékosának, miközben a fizetését felére csökkentik.

Jelen gazdasági helyzet miatt szükség van az ilyen lépésekre, még akkor is, ha azok drasztikusak. Busquets szerződése 2023 nyarán jár le, és összesen nettó 15 millió eurót keres éves szinten. Laporta javaslata szerint 2025 nyaráig hosszabbítanának vele, ami azt jelentené, hogy 37 éves koráig biztosan a Camp Nou-ban maradhatna.

Messi mától szabadon igazolható, a Barca elnöke szerint maradni akar

Szezononként azonban 7,5 millióval kellene beérnie, amibe a hírek szerint még bele is menne, mert imádja a klubot, ahol a világ egyik legjobb középpályása lett. Még mindig nagyon fontos tagja a keretnek, nem szeretne távozni, és Koeman továbbra is tervez vele.

Az új szerződését az Európa-bajnokságot követően írhatja alá, ahol jelenleg a Svájc elleni negyeddöntőre készül, akik nemrég Franciaországot verték ki egy büntetőpárbaj végén. Pillanatnyilag minden a tervek szerint halad Busquets körül, mind a válogatottnál, mind a klubcsapatánál.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.