Messi mától szabadon igazolható, a Barca elnöke szerint maradni akar

Fotó: Twitter/Selección Argentina
not image

Hujber Dávid

2021. július 1. - 06:50

Lionel Messi éjféltől szabadon igazolható vált, amire még nem volt példa a pályafutásában, de Barcelonában még mindig erősen hisznek a maradásában.


Szerdán már beszámoltunk az aranylabdás rekorder helyzetéről
, és mivel azóta sem történt változás, a kontraktusa szimplán lejárt, tehát már semmilyen papír nem köti őt a Barcelonához, éjféltől számítva szabadon igazolhatóvá vált.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke az El Transistorban többek között Messi helyzetére is kitért. „Tudom, hogy Leo maradni akar.” – idézte az AS az elnök nyilatkozatát. „Jól haladunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy maradjon.”

Az elnök elárulta, hogy a pénzügyi fair play szabálya is szerepet játszik a hosszabbításban, de dolgoznak rajta. „Sokféle változat létezik, és mi mindegyiket mérlegeljük. Szeretném most azonnal azt mondani, hogy Leo marad, de jelenleg nem tehetem, mert még folyamatban van a dolog, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.”

„Jó úton haladunk előre.” – tette hozzá Laporta, elismervén, hogy jelenleg a pénzügyi fair play határozza meg a kérdést, nem más, mivel Messi maradni akar, aki pillanatnyilag a Copa Américán vesz részt az argentin válogatottal.

Laporta hozzátette, ugyanaz a vágy lakozik benne az elnöki székben ülve, mint az első alkalommal, csak most mindenre még jobban odafigyel. Szerinte nagyon izgatottak az emberek a Barca miatt, sokat fognak elvárni tőlük, de úgy érzi, hogy készen áll a válaszadásra.