Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Rossz hír, ismét fizetős lesz a Halászbástya

Fotó: A Halászbástya, a Mátyás-templom (budavári Nagyboldogasszony-templom) és a Hilton Budapest luxusszálloda a Budai Várban. MTVA/Molnár-Bernáth László
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A teljes árú jegy 1200 forint lesz, míg a kedvezményes jegy 600 forint, az intézkedés pedig március 16-tól lép életbe.

Ha valaki szívesen megnézné mostanában hazánk egyik legszebb épületét, jobban teszi, ha siet, ugyanis ma, március 15-én még ingyenesen megtekinthető a Halászbástya, ám a holnapi naptól ez már nem így lesz.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Az I. kerület tájékoztatása szerint 2023. március 16-tól december 23-ig belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor, az árak pedig úgy alakulnak, hogy:

  • a teljes árú jegy 1200 forint lesz,
  • míg a kedvezményes jegy, amit a 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, valamint Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai válthatnak meg, 600 forint lesz.

Az állami és nemzeti ünnepeken (március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án) viszont díjmentes lesz a belépés, emellett kiderült, hogy a Halászbástya közelében egy jegykiadó berendezést állítottak üzembe, ami több nyelven is információt nyújt a turistáknak.

Az enbudapestem.hu szerint a Halászbátya felső kilátószintje minden reggel 9-től este 19-ig tart nyitva, kivéve a június 1-je és szeptember 30-a közötti nyári főszezont, amikor reggel 9 órától este 21 óráig tekinthető majd meg.