Ronaldo elszólta magát, 40 éves korában is a Manchester United játékosa lehet

Fotó: Twitter/Manchester United
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 10. - 07:00

Noha csak két évre írt alá a Manchester Unitednél, erősen valószínű, hogy hosszabbítani fog, főleg, ha jól alakulnak a dolgai.

Miután Messi aláírt a PSG-hez, azt gondolhattuk, hogy ez az év kizárólag róla fog szólni, különösen azok után, hogy Mbappé Párizsban maradt, mivel a franciák még 220 millió euróért sem voltak hajlandóak megválni tőle, hiába jár le a szerződése.

Ronaldo azonban mindent megváltoztatott azzal a döntésével, hogy elhagyta a Juventust, egy évvel a kontraktusa lejárta előtt. Sok pletyka keringett arról, hogy a Manchester Cityhez akar menni, és amikor már páran elkezdték elégetni a ronaldós mezüket, jött a fordulat.

A nagy fordulat végén Ronaldo megállapodott, majd aláírt a Uniteddel, melynek értelmében a következő két szezonban az Old Trafford lesz az otthona. Sir Alex Ferguson távozása óta nem nyert címet a csapat, és ennek már sok éve, így itt lenne az ideje annak, hogy valamit alkossanak ezzel az erősebb kerettel Ronaldo vezetésével.

„Ezért vagyok itt.” – kezdte Ronaldo. „Nem nyaralni jöttem ide. Ahogy mondtam, korábban is jó volt, fontos dolgokat nyertem, és már sok esztendővel ezelőtt is viseltem ezt a mezt, de amiatt vagyok itt, hogy újra nyerjek.”

Nagy hír: új magyar csapatkapitánya lett Szoboszlaiéknak Lipcsében

„Képes vagyok rá, és a csapattársaim is. Készen állok erre, és ez egy jó lehetőség számomra, a szurkolóknak, illetve a klubnak, hogy megtegyünk egy lépést előre. Készen állok, és úgy vélem, hatalmas dolgokat fogok tenni a következő három-négy évben.” – idézte a Goal Ronaldót, aki egykori csapattársának, Wes Brownnak adott interjút a MUTV-n keresztül a szombati Newcastle elleni mérkőzése előtt.

Ez pedig egy elszólás is lehet Ronaldo részéről, ami azt jelezheti, hogy akár egészen 40 éves koráig tervezhet a Unitedben játszani, ahol egykor világsztárrá vált. Minden adott ahhoz, hogy mindezt megvalósítsa, és akár újra Bajnokok Ligáját nyerjen a britekkel.