Repceföldön alvó bevándorlókat gázolt el egy traktor

Illusztráció/Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 15:58

A szerb-román határ környékén, mezőgazdasági munkálatok elvégzése közben történt az incidens.

A Főtér hírportál értesülései szerint Mezősomlyó és Gátalja között, közvetlenül az 588-as számú megyei út mellett két sérült férfi intett le egy éppen arra közlekedő sofőrt.

A nyelvi eltérések miatt a felek nem tudtak egymással szót érteni, ezért a sofőr inkább értesítette a 112-őt. Rövid időn belül kiérkezett a helyszínre a határőrség, akik mentőt hívtak a sérültekhez.

Az ismeretlen személyeket a Temes megyei kórházba szállították, a kezelőorvosok szerint az egyik bajbajutott a combján szenvedett el komolyabb sérülést.

Személyi igazolvánnyal és más okirattal sem rendelkeztek, angolul sem tudtak, annyit viszont sikerült kideríteniük a hatóságoknak, hogy Afganisztánból érkeztek meg Szerbiába, és illegális úton jutottak át a szerb-román határon, miközben egy repceföld közepében pihentek meg.

A Temes megyei hármashatár egyébként fontos célpontja az illegális bevándorlóknak, a tavasz és a jó idő beköszöntével egyre többen próbálnak meg átszökni más országokba. Nemrég Temesváron két afgán csoport vitája következtében történt egy gyilkosság, akkor Dominic Fritz polgármester azt kérte a kormánytól, avatkozzanak be, és oldják meg a problémát.

Akkor annyit tettek, hogy begyűjtötték a bevándorlókat Temesvár utcáiról, majd menekültközpontokba vitték őket, azonban ez az ideiglenes megoldás korántsem volt elegendő a helyzet elsimításához.