Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

LMP: a rendőrök béremelése után a tanárokét is fizesse a költségvetésből a kormány

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. szeptember 22. - 17:58

Az LMP ismét a pedagógusok béremelésére szólította fel a kormányt.

Ha más társadalmi csoportok, például a rendőrök béremelését a magyar költségvetés állta, akkor a kabinet a tanárok esetében se kösse azt az uniós források megérkezéséhez – szorgalmazta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Azt mondta, pártja más ellentmondást is lát a kormányzati megnyilatkozásokban. Míg a Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor látja megvalósíthatónak a pedagógusbérek emelését, ha az unió elutalja a forrásokat, a területfejlesztési miniszter közben biztosra veszi a források elnyerését – vetette fel, megjegyezve, ha utóbbi igaz, a kormány előfinanszírozhatná a béremelést, “a nap végén úgyis az unió állja”.

Kanász-Nagy Máté megerősítette: pártja továbbra is azonnali, 45 százalékos béremelést követel az oktatásban dolgozók számára, valamint azt, hogy a jövedelmeket a szektorban évente kétszer igazítsák az inflációhoz.

Emellett a pedagógusok oktatással-neveléssel töltött óraszámainak csökkentését is szükségesnek tartja az ellenzéki párt.

MTI