Most mégis mit csinál a Real Madrid?

Fotó: Twitter/ Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 1. - 15:33

A legfrissebb hírek szerint már a következő klasszis védőjét is beárazta a Real Madrid, akit készek elengedni egy magas ajánlat esetén.

A Real Madrid rajongói közül többen is vannak, akik nem teljesen értik az átigazolási politikát, mert jelenleg minden az eladásról szól a spanyoloknál. Ez részben érthető a gazdasági válság miatt, és ha Mbappét ezen a nyáron leigazolhatják, akkor az akár közel 200 millió euróba is kerülhet.

Sokkal nagyobb az esély arra, hogy a PSG annak ellenére sem adja el a franci csatárt, hogy nem hajlandó hosszabbítani és jövőre lejár a kontraktusa. Van miért aggódnia a szurkolóknak, mert sorra távoznak a nagy nevek a védelemből.

A lavinát Ramos költözése indította be, miután túl későn mondott igent a Real korábbi ajánlatára, ami akkor már nem volt érvényes. Hetekkel később Varane is elköszönt, aki ráadásul egy hozzá képest alacsony összegért igazol át a Manchester Unitedhez.

A francia védő elsődleges opciója a hosszabbítás volt, ám a pénzügyi kérdésekben nem értettek egyet, és a madridiak elnöke nem volt hajlandó nagyobb ajánlatot adni. Ezzel nincs vége a történetnek, mert lehetséges, hogy hamarosan egy újabb rendkívül fontos láncszem távozik hátulról.

Kegyetlen nagy gólt vágott a Barca új sztárigazolása a Stuttgart ellen (videó)

Mint arról korábban beszámoltunk, Mendy is Varane sorsára juthat, és egyre kevesebben értik, hogy Péreznek pontosan mi is a terve. Lassan a komplett védelmet eladja, miközben egy új érkező sincs a posztokra.

A Fichajes szerint már ott tart az ügy, hogy a balhátvéd árát is meghatározták, ami minimum 50 millió euró. Ez az az összeg, amiért már hajlandóak lennének megválni tőle, vagy tárgyalni arról, hogy eladják.

Az elmúlt szezonban nagyon fontos szerepet játszott a védelemben, és a támadásokat is segítette. Emiatt is furcsa, hogy Pérez úgy döntött, kész megválni az egyik legjobb játékosától, ami még nem jelenti azt, hogy távozni fog.

Egyelőre nem érkezett ajánlat Mendyért, de ez az árcédula talán arra ösztönzi a tehetős klubokat, hogy licitháborúba induljanak a védőért. Úgy tűnik, a Real Madridnál senki sem érintetlen, bárki távozhat.