Hatalmas meglepetés van készülőben a Real Madridnál, távozhat Zidane kulcsembere?

Fotó: Twitter/Real Madrid
not image

Nagy Noel

2021. július 29. - 21:32

A legtöbb európai topklubhoz hasonlóan a Real Madridnak sincsenek rendben a pénzügyei, ebből kifolyólag számos játékost el kell adniuk.

A legnagyobb távozók eddig kétség kívül Sergio Ramos és Raphael Varane voltak, előbbi a PSG-hez távozott, ráadásul teljesen ingyen, míg az utóbbi esetében tegnap jelentette be a Manchester United, hogy megállapodtak.

Varane átigazolási összege egyelőre nem ismert és még orvosi vizsgálatokon kell átesnie, de szinte biztos, hogy Angliába teszi át a székhelyét. Carlo Ancelotti lehetőségei így a védelemben meglehetősen megcsappantak és ez tovább gyengülhet.

A Fichajes értesülései szerint ugyanis a Real Madrid pénzzé teheti Zinedine Zidane egyik kulcsemberét, a 26 éves Ferland Mendy-t, akit még 55 millió euróért hoztak a Lyon csapatától. Ez azért is lenne meglepetés, mert eddig érinthetetlennek tűnt a francia balbekk.

A spanyol lap úgy tudja, hogy ennek két oka lehet: az egyik, hogy Mendy fizetésemelést szeretett volna, amit elutasítottak neki, a másik pedig, hogy mindenképpen szeretne egy nagypénzes értékesítést csinálni a Real Madrid, melyre Mendy lehet a megfelelő ember.

A balbekk poszton így várhatóan Marcelo fog maradni az elsődleges opció, míg a fiatal Miguel Gutiérrez a korábbi értesülésekkel ellentétben nem fog távozni a klubtól, hanem marad a brazil cseréjeként.

A Real Madrid az elmúlt két átigazolási szezonban csak távozókat tudott regisztrálni, ezen a nyáron is mindössze csak David Alaba érkezett a csapathoz, ő mondjuk ingyen. Alaba elsősorban középhátvédnek jött, de balhátvéd poszton is el tud játszani.