Szoboszlaiék kupagyőztesek lettek, de nem örülhetnek felszabadultan

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én. MTI/EPA/Robert Perry
not image

Nagy Noel

2022. május 21. - 23:48

Az RB Leipzig csapata büntetőkkel szerezte meg a Német Kupa trófeáját a Freiburg ellen, azonban egy ijesztő esemény árnyékolja be Szoboszlaiék örömét.

Nem sokkal azt követően, hogy a lipcseiek bebiztosították maguknak a kupagyőzelmet, azonnal egy mentő jelent meg a pályán a Berlini Olimpiai Stadionban. Először nem lehetett tudni, hogy mi történt, a stadionban viszont hirtelen eluralkodott a csend.

Az ARD kezdetben arról számolt be, hogy az egyik fotós lett rosszul és esett össze a pályán, a Bild azonban azóta megtudta, hogy egy szurkoló lett rosszul, aki a fotósok standjáról rohant be a pályára.

A férfit az összeesését követően azonnal újra kellett éleszteni a német lap információi szerint, a mentősök defibrillátort is használtak és úgy tudni, sikerrel jártak: a stadion hangosbemondóján is bejelentették, a férfi stabil állapotban van.

Riasztó képek voltak ugyanakkor, hogy perceken keresztül tartották a fekete ponyvákat a férfi felett, miközben a mentősök perceken át küzdöttek az életéért. Ez a mentés szerencsére sikeres lett és a férfit már a mentőautóban tudták elszállítani a pályáról – a fagyos csendből így újra tapsvihar lett a berlini stadionban.

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Willi Orbán és a Leipzig egész kerete így csak félig örülhet a mai sikernek, ez az esemény ugyanis beárnyékolta az egész élményt. A rosszulléttől függetlenül viszont a Leipzig a kupagyőztes, Dominico Tedesco sikerre vezette a fiait.