Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Fotó: Rákay Philip producer a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint a kezdetektől megingathatatlan elkötelezettség és kifogyhatatlan lelkesedés vezérelte őket, holott sokan szerették volna ellehetetleníteni a csatornát.

Rákay Philip a hivatalos Facebook oldalán írt arról, miszerint immár 20 éve, 2002. december 2-án indították el a Hír TV-t, egészen pontosan egy budapesti gyártelep raktáraiból és irodáiból leválasztott ideiglenes stúdióban.

Elmondása szerint megingathatatlan elkötelezettség és kifogyhatatlan lelkesedés vezérelte őket, holott az akkori baloldali politika és háttérországa minden elkövetett annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a csatornát.

„Néhányunkat, a televízió alapítóit – akik 2002 nyarán egy óbudai irodában kitaláltuk, majd a semmiből, hónapok megfeszített munkájával létrehoztuk a Hír Tv-t – folyamatosan lehallgattak, s mindenféle nemtelen módon fenyegettek”

– írta.

„Ezért fájt nekik”

Az egykori televíziós műsorvezető és üzletember ezután arra utalt, sosem fogja elfelejteni azt a napot, amikor az állapotos feleségével hazafelé sétáltak, s a lakásuktól nem messze néhány alak várta őket egy autóban.

Ám a legrémisztőbb számukra az volt, hogy miután átkeltek az úton, az autós gázt adott, és csak egy-két méteren múlott, hogy félre tudta rántani a feleségét, miközben az ismeretlenek azt ordították a kocsiból, hogy „rohadt, fasiszta fideszesek”.

„Ne felejtsük el, hogy amikor 2002 áprilisában a Fidesz – egy hajszálnyival – elveszítette a választásokat, nem volt Magyarországon olyan országos rádió és televízió csatorna, amely a nemzeti-polgári-keresztény oldal értékrendjét közvetítette volna. Ezért fájt nekik…”

– tette hozzá.

Rákay Philip végül azzal zárta a bejegyzését, hogy kiemelte, a Hír TV médiatörténeti és politikatörténeti értelemben is mérföldkő volt, s mindig az is marad, majd örömmel kívánt boldog születésnapot a csatornának.