Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Putyin szerint az ukrán nácik kínozzák és gyilkolják a civileket

Fotó: Az orosz elnöki sajtószolgálat által közreadott felvételen Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzethez intézett moszkvai televíziós beszédében bejelenti, hogy részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban 2022. szeptember 21-én. A mától hatályos rendelet értelmében tartalékban lévõ állampolgárokat vonnak hadkötelezettség alá. Szeptember 20-án négy orosz ellenõrzés alatt álló ukrajnai régió népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történõ csatlakozásról. MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálat
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 21. - 15:25

Az orosz elnök szerint a kijevi rezsim megfélemlítési és terrorpolitikája egyre szörnyűbb és barbárabb formákat ölt. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet intézett a néphez, amelyben megjegyezte, hogy „a kijevi rezsim beengedte a külföldi zsoldosok és nacionalisták új bandáit”, „ugyanakkor Ukrajna-szerte a lehető legkeményebb módon fokozták az elnyomást saját állampolgáraik ellen. A megfélemlítés, a terror, az erőszak politikája masszív, borzalmas, barbár formát ölt”. 

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Az orosz elnök szerint a banderisták és a náci katonák civileket „gyilkolnak, kínoznak, börtönöznek be, leszámolnak velük, lemészárolják őket, a békés polgárokat”.  

„Az ellenségeskedések kezdete előtt több mint hétmillió ember élt a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban, Zaporozzsje és Herszon régiókban, sokan közülük menekülni kényszerültek, elhagyni otthonukat, és akik maradtak – mintegy ötmillió ember ma a náci fegyveresek állandó ágyúzásának és rakétatűzének van kitéve, kórházakat és iskolákat támadnak, terrorcselekményeket szerveznek civilek ellen” – mondta Putyin.   

Hozzátette, hogy a felszabadított területeken élő emberek többsége nem akar a neonáci kijevi rezsim igája alá kerülni, ugyanis ők látják a neonáci atrocitásokat. 

„Hangsúlyozni szeretném, tudjuk, hogy a neonácik alól felszabadult területeken – és ezek elsősorban Novorosszia történelmi földjei – az emberek többsége nem akar a neonáci rezsim igája alá kerülni. Zaporozzsjéban, Herszon régióban, Luhanszkban és Donyeckben látták és látják a neonácik által elkövetett atrocitásokat, ahogy a megszállt Harkivi területen is” – mondta Putyin az oroszokhoz intézett szerdai beszédében.

(RIA/RIA/RIA)