Pszichiátriai osztályra vitték az afrikai asszonyt, aki állítólag tízes ikreket hozott világra

Fotó: Gosiame Thamara Sithole
not image

Kornis Vivien

2021. június 21. - 20:50

A tízes ikrek létezését eddig sem bizonyítani, sem cáfolni nem sikerült.

Pszichiátriai osztályon tartózkodik az a dél-afrikai asszony, aki állítólag tízes ikreket hozott a világra, de azzal gyanúsítják, hogy csak kitalálta a történetet – írja a Mirror brit tabloid. 

A rendőrség június 17-én, csütörtökön a korai órákban érkeztek meg Gosiame Thamara Sithole egy rokonának otthonába, Johannesburg közelében. Sithole-t őrizetbe vették, miután tőle eltávolodott férje, Teboho Tsotetsi rokonai a nő eltűnéséről tettek bejelentést rendőrségen. 

Sithole-t rokona otthonából egy örsre vitték, de tagadják, hogy valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt letartóztatták volna. A hatóságok ezután szociális munkásoknak adták át az asszonyt, akik végül mentális egészségügyi állapotfelmérésre szállították át egy kórházba. 

A 37 éves asszony azért került nemrég világszerte a lapok címlapjaira, mert állítólag tíz kisbabát hozott világra június 7-én. Sithole ezután azzal gyanúsította meg férje rokonait, hogy megpróbálják elvenni az újszülöttek számára küldött adományokat. Partnere szerettei azt állítják, hogy az ikrek nem léteznek. 

Refiloe Mokoena, Sithole ügyvédje szerint védencét akarata ellenére tartják fogva őrizetbe vétele óta, és a bírósághoz fog fordulni a szabadon bocsátásáért. Az ügyvéd elmondta, hogy az asszonytól először megtagadták a jogi képviselethez való hozzáférés lehetőségét, ahogyan azt is, hogy magán pszichológushoz mehessen a pszichiátriai intézmény helyett.

Egy híroldal szerint a Sithole-t a pszichiátriai kórházban “mentális kínzásnak”, “éhezésnek” teszik ki, és “megbilincselve tartják.”

Sithole szerettei, barátai és aktivisták június 18-án tiltakozást rendeztek az egészségügyi intézmény előtt a nő szabadon bocsátását követelve.

A tízes ikrek létezését eddig sem bizonyítani, sem cáfolni nem sikerült.