Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Újabb borzalmas halálos lakástűz az USA-ban, gyerekek is meghaltak (videó)

Fotó: Unsplash/Jay Heike

Szabó Kata

2022. augusztus 6. - 07:35

Hét felnőtt és három gyermek halt meg abban a tűzben, amely a Pennsylvania állambeli Nescopeck térségében lévő házukban keletkezett.

A tragédiát tovább fokozta, hogy a helyszínre siető egyik tűzoltó döbbenten vette tudomásul, hogy a lángokban álló ház az ő családjáé. Harold Baker tűzoltó a CNN hasábjain elmondta, hogy az áldozatok között volt a fia, a lánya, az apósa, a sógora és a sógornője, három unokája (5, 6 és 7 évesek) és két másik rokona is.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

A tűz helyi idő szerint hajnali fél három körül ütött ki, majd gyorsan terjedni kezdett.

A szomszédok beszámolója szerint egy hangos robbanást hallottak, mielőtt lángok csaptak volna fel a házban, amely nagyon hamar a tűz epicentrumává vált. A szemtanúk szerint egy fiatalembert hallottak sikoltozni a ház előtt, aki annyit mondott, hogy “mind meghaltak”.

Harold Baker – akit az áldozatokkal való kapcsolata miatt felmentettek a szolgálat alól – elmondta, hogy összesen 14 ember élt a házban. Egyikük munka miatt hiányzott, míg három másiknak sikerült időben kimenekülnie. A tűzoltó hozzátette, hogy 13 kutya is volt a házban, de azt nem tudta megmondani, hogy valamelyik túlélte-e.

A tűz okát jelenleg is vizsgálják.