Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Orwelli fordulat Mariupolban: Oroszország nagyképernyős televíziókkal felszerelt mobil propagandafurgonokat telepít az ostromlott városba (fotó, videó)

A korábbi orosz támadásokban megrongálódott villamos a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 21-én. MTI/EPA/Alessandro Guerra
not image

Borbély Fanni

2022. május 26. - 18:03

Az orosz propagandagépezet mindig meg tud lepni, ám ez a fordulat már-már szürreálisnak is mondható.

Orwelli fordulat történt az oroszok által 95 százalékban megsemmisített Mariupolban: Oroszország nagyképernyős televíziókkal felszerelt mobil propagandafurgonokat telepített az általuk elfoglalt Mariupol városába, ráadásul mindezt pont a humanitárius segélyközpontok előtt sikerült eszközölni.

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma tette közzé azokat a megdöbbentő és szürreális felvételeket, melyeken a minisztérium állítása szerint “mobil információs komplexumok” láthatók, magyarul kizárólagosan az orosz propagandát terjesztő orosz állami televízió “hírműsorai”, valamint a politikai beszélgetős műsorok láthatók, mindezt annak ellenére, hogy a városban maradt civilek számára jelenleg a túlélés is kérdéses, mivel még mindig nincs sem folyóvíz, sem pedig áram.

Az orwelli fordulatra azután került sor, hogy az orosz hadsereg porig bombázta a várost, melynek 95 százaléka megsemmisült, több ezer civil vesztette életét a kegyetlen orosz csapásokban, nem mellékesen pedig szándékosan lebombázták a mariupoli színházat, ahol tudták, hogy civilek is tartózkodnak: több mint 600 civil vesztette életét az embertelen támadásban.

Oroszország szemmel láthatóan egyetlen célt tűzött ki maga elé: információs buborékban akarja tartani a mariupoli lakosságot, akik áram nélkül sajnos semmiféle információhoz nem juthatnak, az orosz propagandán kívül. Petro Andriuscsenko, Mariupol ukrán polgármesterének tanácsadója tökéletesen leírta, hogy mit csinál most Oroszország az általuk megsemmisített városban:

“Ha nincs mit enni, etesd őket hazugságokkal”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.