Clouds
21 Budapest
Dollár
359,71 Ft
Euró
388,15 Ft
Font
433,24 Ft
Bitcoin
23,016 $

Oroszország: Ukrajnának el kell fogadni az új realitásokat

Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Szergej Bobilev
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Moszkva többször is kijelentette, hogy hajlandó béketárgyalásokat folytatni, de úgy tűnik, hogy nem hajlandó engedni a feltételeiből. 

Volodimir Zelenszkij hétfőn a G7 vezetőivel beszélve katonai felszerelést kért tőlük, a támogatásukat a pénzügy és az energia stabilitásának helyreállítása terén, valamint azt, hogy segítsék elő a békés megoldást. 

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Moszkva többször is kijelentette, hogy hajlandó béketárgyalásokat folytatni, de úgy tűnik, hogy nem hajlandó engedni a feltételeiből,  amelyek között szerepel az elfoglalt területek megtartása.

Azonban Ukrajna nem hajlandó átengedni ezt a területet Oroszországnak, és azt mondja, hogy ellenfelének az ország teljes területéről ki kell vonulnia. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Ukrajnának el kell fogadnia az új „realitásokat”, köztük azt, hogy Oroszország területeket foglalt el tőlük.

A Sky News arról ír, hogy Oroszország elutasította az ukrán elnök háromlépcsős békejavaslatát, Peszkov szerint „ez három lépés az ellenségeskedések folytatása felé”. 

„Az ukrán félnek figyelembe kell vennie az ez idő alatt kialakult realitásokat, és ezek a realitások azt mutatják, hogy az Orosz Föderációban új alanyok jelentek meg” – utalt az elcsatolt területekre.