Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Az orosz álláspont szerint Kínának joga van mindent megtenni szuverenitásának védelmében

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 12. - 08:04

Egyben felszólították az Egyesült Államokat, hogy tartózkodjanak a „regionális stabilitást aláásó” intézkedésektől.

Moszkva úgy vélekedik, hogy Kínának joga van bármilyen intézkedést megtenni területi integritásának védelmében – jelentette ki Andrej Deniszov nagykövet a China Daily című napilapnak adott interjújában.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

“Oroszország egyértelmű provokációnak tekinti Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatását, amely összhangban van az Egyesült Államok agresszív politikájával” – idézte a lapot az orosz TASZSZ hírügynökség.

“Oroszország elvi álláspontja továbbra is változatlan marad. Úgy gondoljuk, hogy csak egy Kína létezik, a kínai kormány az egyetlen legitim kormány, amely egész Kínát képviseli, Tajvan pedig Kína szerves része” – folytatta.

Deniszov szerint a Tajvani-szorosnál folytatott hadgyakorlatok „Kína belügyének” tekinthetők, ugyanakkor az Egyesült Államokat felszólította, hogy „tartózkodjon a regionális stabilitást és a nemzetközi biztonságot aláásó lépésektől, valamint fogadja el az új geopolitikai valóságot, amelyben nincs helye az amerikai hegemóniának”.

Peking szerint a mostani helyzet „jogos önvédelem”, az Egyesült Államok pedig „provokálja” Kínát azzal, hogy tajvani szeparatista szervezeteket támogat. Ugyanakkor álláspontjuk szerint erőszakot csak akkor vetnek be, ha a körülmények erre kényszerítik őket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.