Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,964 $

Kim Dzsongun iránti hűségesküre kötelezték az észak-koreai lakosságot

Ilyenre még nem volt példa Kim Dzsongun hatalomra kerülése óta.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy dél-koreai kutatóintézet hétfői beszámolója nyomán közölte az MTI, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető iránti hűségesküre kötelezték az észak-koreai lakosságot. Ez volt az első ilyen azóta, hogy Kim Dzsongun hatalomra került.

A szöuli székhelyű Dél és Észak Fejlődés Intézete (SAND) helyszíni fotókat is közzétett az eskütételi ünnepségről, s azt írják, az eseményre vélhetően még Kim január 8-i, (állítólag) negyvenedik születésnapja alkalmával került sor.

A mai napig nem tudni, hogy valójában mikor született Kim Dzsongun, születési dátumát ugyanis soha nem erősítette meg Észak-Korea. A SAND elemzésében rámutatott:

„Kim Dzsongun azon választása, hogy hűségeskü-ceremóniát tartson a negyvenedik születésnapján, miközben megkezdte tizenharmadik hatalomban töltött évét, egyfajta politikai magabiztosság felé tett lépést jelez, amellyel eltér elődjeinek megközelítésétől.”

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.