Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Így fogadták Orbán Viktort Szamarkandban

TÉMÁK:
#Orbán Viktor
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (elöl, b3) fogadja Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök (b) a szamarkandi repülőtéren 2022. november 9-én. A kormányfő a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára érkezett Üzbegisztánba és kétoldalú tárgyalásokat is folytat a türk államok vezetőivel. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Orbán Viktor nemrég repülőre szállt, hogy többek között a békéről tárgyaljon, mely mindannyiunk közös érdeke.

A magyar miniszterelnök a kezdetek óta a béke fontosságát hangsúlyozta, kiemelve a tűzszünetet és a béketárgyalásokat. Noha eleinte volt pár tárgyalás Ukrajna és Oroszország között, már hónapok óta nem történt semmi hasonló.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Közben rengeteg szankciót vezetett be az EU az oroszokkal szemben, ami miatt egyre többen vannak, akik nehezen jönnek ki a fizetésükből. A tüntetések sem maradnak el, ám Brüsszel már egy új szankciós csomagról tárgyal.

Orbán más nézetet képvisel, abszolúte a béketárgyalásokat célozná meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök Szamarkand felé vette az irányt, és hamarosan többek között a török államfővel is tárgyalni fog.

Időközben megérkezett a helyszínre, ahol ünnepélyes keretek között fogadták. Rövid időn belül pedig egyre több fontos személlyel találkozott, hamarosan pedig megtudhatjuk, hogy mire jutottak a tárgyalások alatt.

„Megérkeztünk Szamarkandba. Holnap indul a Türk Tanács csúcstalálkozója. Fontos találkozó lesz, mert mindannyiunk közös érdeke a béke.” – írta Orbán Viktor a posztjában, ami mellé egy videót is mellékelt.