Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
352,97 Ft
Euró
381,78 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
43,375 $

Orbán Viktor rendkívül határozottan üzent

A magyar miniszterelnök semmi olyan eseményt nem engedélyez, aminek ideje alatt terrorizmust pártoló személyek tüntetnek, mint teszik azt más európai országokban, miközben Izraelben tömegével haltak meg ártatlanok a terroristák miatt.

Fotó: Résztvevők a Párizsban rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, legalább 1300 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 1300 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Thibault Camus
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor a péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról is beszélt, nem szabad megengedniük, hogy a jelenlegi izraeli helyzet eszkalálódjon, mert az az egész térséget destabilizálhatja, melynek hatásai Magyarországon is érezhetőek lennének.

Kiemelte, el kell ismerni Izrael jogát, ugyanakkor szükségesek a politikai tárgyalások, hogy ne alakuljon ki államközi háború. Hozzátette, Donald Trump idején nagyon sokat javultak az arab-izraeli kapcsolatok, maga a kapcsolatrendszer, és már éppen kezdtek jó irányba menni a dolgok. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Orbán Viktor szerint a korábbi sikerekből meg kellene menteni pár dolgot, és közben egyértelműen nemet mondani azokra a tüntetésekre, melyeken az emberek a terroristák mellett állnak.

Magyarországon ezt egyértelműen meg tudják akadályozni, addig Európa egyes részein nem. Számos esetben láthattuk ezt, és Orbán is azt mondja, ez is csak azt bizonyítja, nagy számban vannak jelen Európában olyan emberek, akik helyeslik a terrorizmust.

Ennek kapcsán beszélt arról, hogy a Hamász követői is beszivároghattak, ami közvetlen biztonsági kockázatot jelent. Magyarországon azonban a rendszer működik, kezdve a kerítéssel és a beléptetéssel. Orbán ismét kiemelte, a veszélyek korában élünk, így a magyar államnak még inkább résen kell lennie.