Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fokozódik a feszültség Izraelben: nem hajlandó távozni egy kirúgott miniszter

Miközben megállás nélkül folytatódnak a tömeges tiltakozások Benjamin Netanjahu és kormánya ellen, kirúgták a védelmi minisztert, csakhogy ő nem hajlandó távozni.

A tüntetések miatt elhalasztják a brit királyi pár franciaországi látogatását

Az erőszakossá fajult franciaországi nyugdíjreform-tüntetések miatt elhalasztják a brit királyi pár hivatalos látogatását.

457 embert letartóztattak az erőszakossá fajult franciaországi tüntetéseken

Várható volt, hogy a tüntetések nem lesznek békések, hiszen a demonstrálók azt követően jelentettek be több mint 200 tüntetést csütörtökre, hogy a francia elnök szavazás nélkül átvitte a nyugdíjreformról szóló törvényt a parlamenten.

Emmanuel Macron 200 tüntetéssel néz szembe Franciaország-szerte a nyugdíjreform miatt

A rendőrség is felkészült a tüntetésekre, miután a lakosság körében egyre csak növekszik a düh "az elnök arroganciája miatt".

310 embert vettek őrizetbe a franciaországi tüntetéseken

A lakosság a francia kormány nyugdíjreformot kikényszerítő döntése nyomán vonult az utcára, miután a kormány két évvel megemelte a nyugdíjkorhatárt.

További Hírek

Összeomlóban az iráni valuta

A folyamatos tüntetések, az iráni biztonsági erők erőszakos fellépése, s az ennek okán a Nyugattal szemben kialakult feszültség nyomán az iráni valuta hatalmas mértékben veszített értékéből.

A halálos tüntetések miatt nem látogatható a Machu Picchu Peruban

Peru úgy döntött, lezárja a világhírű turistalátványosságot a turisták előtt, mivel folytatódnak a halálos tüntetések az országban.

Titkos helyen tartottak fogva a pekingi tüntetések után egy kínai nőt

A 26 éves nő egy videóban osztotta meg, hogy a rendőrség őt és barátait is arra kényszerítette, hogy írjanak alá egy kitöltetlen letartóztatási parancsot.

Magas rangú volt iráni diplomaták bírálták nyíltan a rezsimet

Az egykori magas rangú iráni diplomaták éles kritikákat fogalmaztak meg a rezsimmel szemben, többek között arra is kitérve, hogy Irán drónokat szállít Oroszországnak.

Peru szükségállapotot hirdetett Limában a tüntetéshullám miatt

A perui kormány úgy döntött, hogy szükségállapotot hirdet a fővárosban a tüntetéshullám miatt, ami már erőszakot is szült.

Több mint 40 ember halt meg a perui tüntetéshullámokban, de az elnök nem mond le

Dina Boluarte perui elnök bocsánatot kért ugyan, de mindenáron ragaszkodik a hatalmához.

A magas üzemanyagárak miatti tüntetésekben megöltek egy rendőrt Jordániában

Egyre erőszakosabbak a tüntetések Jordániában, hol az emberek a magas üzemanyagárak miatt vonultak utcára, ám a a legutóbbi demonstráció tragédiával végződött.

Elhunyt a roma fiatal, akit a görög rendőrség fejbe lőtt

A fiatalt a görög rendőrség sebesítette meg súlyosan, miután tankolás után fizetés nélkül távozott a töltőállomásról: 20 eurónyi benzinért lőtték fejbe a roma fiatalt.

Halálra ítéltek egy iráni futballistát, amiért részt vett egy tüntetésen

A hivatásos labdarúgók világszervezete, a FIFPRO megdöbbenését fejezte ki az ügy kapcsán.

Iránban kivégeztek még egy embert a tüntetésekkel összefüggésben

Ez már a második kivégzés Iránban: a férfit nyilvánosan akasztották fel, miután azzal vádolták, hogy megölte az iráni biztonsági erők két tagját.