Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
388,51 Ft
Font
451,50 Ft
Bitcoin
62,710 $

Orbán Viktor szombat reggel ismertette az extra nyugdíjpénzek kifizetését

Videós formában is üzent Orbán Viktor miniszterelnök az időseknek, közvetlen azután, hogy a Kossuth Rádiónak adott interjújában részletesen is kitért a témára.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. MTI/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor megerősítette, természetesen továbbra is fontos láncszemei a magyar gépezetnek a nyugdíjasok. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy számíthatnak a 13. havi nyugdíjra, de ez nem minden, mert újabb plusz összegekhez juthatnak.

A magyar kormány tartja az ígéretét, és több mint 10 éve dolgoznak azon, hogy a nyugdíjasok egyre jobb helyzetbe kerüljenek. Erre most még inkább szükség van, tekintve a hatalmas áremelkedést az élelmiszerpiacon. Soron kívül Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

Egyes termékek drasztikus áremelkedést mutatnak, és amíg az ukrajnai háború nem ér véget, illetve Brüsszel nem von vissza bizonyos szankciókat, ez aligha fog változni. A helyzet rendkívül aggasztó, a nyugdíjasok számára is, akik igyekeznek spórolni.

Orbán a szombat reggeli videójában hangsúlyozta, nem állnak meg a 13. havi nyugdíjnál, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fognak fizetni, amit idén november 10-15. kapnak készhez az idős emberek.

Ahogyan Orbán fogalmazott, még itt sem állnak meg, mert a gazdasági növekedés mértéke alapján úgy látja, lehetőségük lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni a magyar nyugdíjasoknak, amit a tervek szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd készhez.

Jól vizsgáztak a történelemérettségi új követelményei

A Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke, Nánay Mihály szerint az új történelemérettségi-követelmények jól vizsgáztak, és változatos témákat kínáltak a diákoknak.