Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Fontos bejelentést tett a kormány a nemzeti konzultációról

Fotó: A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, az V. kerületi Szabadság téren 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra kormászóvivő bejelentette, hogy meghosszabbítják a szankcióról szóló nemzeti konzultációt.

Magyarország kormánya kedden késő este nagy bejelentést tett, és sejteni lehetett, hogy ennek a benzintárstophoz lesz köze. A kormány a Mol javaslatára eltörölte a benzintárstopot, mert már kritikus volt a helyzet.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

13 hónapon át volt olcsóbb az üzemanyag, most azonban a piaci ár érvényesül, de ez még mindig ideálisabb, mint más országokban. Orbán Viktor pár órával később a kormányülés alatt reagált a történtekre, és egyúttal fontos bejelentést tett.

Sokat nem kellett várnunk az újabb bejelentésre, miután Szentkirályi Alexandra elárulta, hogy a kormány meghosszabbítja a szankciókról szóló nemzeti konzultációt, méghozzá december 15-ig. Ennek köszönhetően újabb és újabb állampolgárok fogják kitölteni a konzultációt, amit Brüsszel elé vihetnek.