Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Ismét kormányülést tart Orbán Viktor: bekövetkezett az, amitől tartottunk

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 16-án. Mellette Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b2), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j). A miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Rövid időn belül ismét összeült a kormány, ami valószínűleg újabb fontos döntéseket fog jelenteni Magyarország számára.

Az elmúlt időszak egyik legfontosabb bejelentésén van túl Magyarország kormánya. Kedden késő este egy rendkívüli kormányülésen erősítette meg a kormány és a Mol, hogy azonnali hatállyal eltörlik a benzinárstopot.

A kialakult súlyos helyzet és hiány miatt nem volt más lehetőségük, mint eltörölni az üzemanyagra vonatkozó árstopot, mely 13 hónapon át működött. Ahogyan a Mol fogalmazott, elmentek a falig, de most már nincs tovább, szükségük van a beavatkozásra.

Ez is meg is történt, és ettől a ponttól kezdve megkezdhetik a nagyobb erejű felkészülést a februári drasztikus szankciók bevezetésére. Addig várhatóan újra stabil és hiánytalan lesz az üzemanyag-ellátás.

Kérdés, hogy mi lesz a többi árstoppal, például a termékekre vonatkozólag. Minden bizonnyal ez is szóba került a mai kormányülésen, amit lehetséges, hogy egy újabb kormányinfó fog követni a napokban.

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk” – írta Orbán Viktor a posztjában.