Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Miskolcon tartanak kihelyezett frakcióülést Gyurcsányék, aki a „hazugság bérét” keresi

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetõje felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 22. - 07:30

A DK elnöke Miskolcra indult, ahol a városvezetéssel és nagyon sok emberrel tervez találkozni. 

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán jelentette be, hogy Miskolcra indul, ugyanis a DK ott és „a megye jó néhány” városában tartsák meg a kihelyezett frakcióülésüket. Emellett a pártelnök azt is tervezi, hogy találkozik a város vezetőivel és „nagyon-nagyon sok emberrel”, hogy megbeszéljék a város, a megye és az ország dolgait. 

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

„Mondhatnám úgy is, hogy megbeszéljük, mennyi a hazugság ára” – jelentette ki. 

Ismertette, hogy Miskolc város működési költségvetése nagyjából 40 milliárd forint, és szerinte, ha így maradnak az árak, akkor jövőre az energiaszámla 16 milliárd forint lesz – „hát ez maga az átok és a dráma”. 

„Szembesülünk valamivel, azzal a hazugsággal, hogy azt mondták nekünk, hogy úgy állapodtak meg az oroszokkal, hogy a rezsicsökkentés az garantálva lesz. Ezt mondta a kormányfő. Ezt mondta a külügyminiszter” – ecsetelte Gyurcsány. 

„Mára feketén-fehéren kiderült, hogy hazudtak”

– emelte ki a korábbi miniszterelnök. 

Ezután úgy folytatta, hogy az Orbán-kormány egy rossz megállapodást kötött az oroszokkal, amelynek most isszuk meg a levét, és ez nem merték bevallani. „Most a hazugság ára az, hogy zárnak be intézmények, aztán majd persze bajban lesznek a családok is”. 

„Az igazi kérdés most már csak az, hogy mi volt a hazugság bére? Miért csinálták ezt?tette fel a kérdést.   

Még hozzátette, hogy most majd meglátják Miskolcon és a többi településen, ugyanis a következő másfél napban onnan fognak bejelentkezni. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.